MY PAGE


XOXO

Monday, April 1, 2013

politik | PRU13

assalamualaikum <3

hyep2..now 3.24am..xrase mengantuk lagi..masih gagah menaip.=)
Politik? hello, ni bkn belog politik,tapi nak menaip pasal politik sikit. hihihi...

fenomena sekarang PRU13...bubar tak bubar bagai...


teringat kata2 MATLUTFI..ada la bunyi2 camneh sikit....

" kalau kita rasa diri kita bodoh, cube bace komen2 yg ade kat ruangan politik, nescaya kita rase pandai secara otomatik...." (lebih kurang la)

aku tak reka k, semua ayat dr dia.hee so how, paham ke tak ayat tu?? tolong la paham2 kan oke..
entry neh ditaip adalah atas dasar pandangan aku sendiri. tak menyebelahi sapa2 pon..
share ape yg aku paham dan ape yg aku rase.

aku suka tgk page2 yg bekaitan dgn politik... tak kira la, KERAJAAN mahupon PEMBANGKANG.
fair and square gitu.....
kadang2 leh terSENYUM je bile diorang asek bertelagah..
masing2 nak menegakkan ape yg diorang rase betol and tak betol . mcm orang atas tuu nak dengar apa yg dorg komen, mcm dorang peduli plak.YB tuuuhhh.. huhu
tak kisah la kan, tu pandangan korang.PEACE~

kita cakap orang tu memimpin dgn cara tak betul, orang tu cara dia cam tu camtuu...ini la, tu laa..bla bla blaa...

SEMUANYA ATAS DIRI KITA JUGAK.

miskin, kaya, harta, pangkat, semua bgantung pada DIRI kita.
mane ade bende yg MUDAH sekarang neh..takde semuanye INSTANT.macam mee MAGGIE.
kalau diri tu tak pandai nak mengatur hidup, orang bagi senang pon TAKKAN senang.
kita bukan di zaman 60 an 70 an... 50sen blh beli barang dapo byk2.
belajar la pandai2, bersikap rajin laa, nescaya hidup kita akan berubah sendirinya atas USAHA kita sendiri.

apa yang kita dapat,kita kena la bersyukur..
jangan nak mengutuk2 pulak kan.. atleast hilang la beban kite..

komen2 plak, jangan la sampai blh bermusuhan...
apa salahnye komen sesuatu yg boleh meningkatkan ekonomi or sesuatu yg memberi advantages pd semua org..baru la org RESPECT..atleast,ape yg kite komen tu, membuatkan orang berpikir...
bagi idea yg best2 utk menyatupadukan setiap insan kat negara neh..kan kannnn.. =)
*tp ade ke sekarang neh?masing2 nak bermusuhan..-_-" *just think positif !


**********

PRU13 neh, tak sabarnye nak mengundi...
my FIRST time nak mengundi... Yeay !

my mom dah pesan.." mama jaga kat tempat nama2 pengundi, kalau anak2 mama takde, siap lah sorang2.."
ohokkk,, hokeehh maa, awal2 kitorang sampai..=)

UNDI apa? SECRETO DE AMOR..kihkihh..

*apa2 pon, aku aman je dok MALAYSIA neh...tak penah rase nak bermusuhan ng sape2 pon....
aku rase bersyukur sangat duduk kat sini...bersyukur dgn nikmat yg ade... =D


motif?? haha

thank you terjah blog nehh.. PEACE yoOoo.. >_* kbaii

No comments: