MY PAGE


XOXO

Thursday, June 7, 2012

Kelembutan di sebalik keegoan

Assalamualikum..
selamat petang semua. harini tak de kelas. huuu. ade program kat DATC, tp tak pegi.
xdek semangat nak kluar ruma arini. heee



Kelembutan ? Keegoan ?

kite selalu dengar pasal, perempuan lebih pada kelembutan, lelaki lebih pada keegoan. iye ke ??

tapi harini aku tak nak cakap pasal lelaki, tapi nak cakap pasal perempuan.
perempuan jugak tak kurang hebatnye dgn sikap EGO. *bukan moto ego k. take note. hee

disebalik kekerasan keegoan perempuan, mmg ade SIFAT KELEMBUTAN.
sekeras mane pon perangai, sekeras mane pon hati perempuan, jiwa perempuan tetap LEMBUT.

kebanyakan perempuan, tak suke pakse utk sesuatu perkara yang bagi die sangat siyes.

contohnye dalam situasi biler seseorang tu ade masalah,
perempuan tak akan pakse atau tak akan salahkan seseorang tu dgn tibe2 je...
selalunye die akan cube utk mendapatkan penjelasan dgn sebaiknye.
dye takkan pakse utk seseorang tu mengaku adalah mslh tu betul berpunca dr diri diorang sendiri, atau orang lain.
malah perempuan akan face to face atau bertanyakan sesuatu, supaya seseorang tu boleh explain ape yg telah berlaku...
perempuan lebih suke mendengar masalah, dan cube utk meringankan beban org lain.
walhal, kadang2, diri sendiri pon terbeban dgn masalah org lain.
actually bukan BEBAN, cume perempuan lebih banyak berfikir,
kenapa bende tu boleh berlaku? kenape jadi pada diri seseorang tu? mcm mane kalau bende tu terjadi pada diri kita sendiri....

ops, terpanjang pulak opinion aku harini. haha
so now, korang paham tak ape yg aku nak cuba sampaikan ?
ape2 pon, setiap orang ade care masing2. tak semua same.

tapi kalau aku, lebih suke slow talk, tak suke memakse. =)

so, ape pendapat korang plak ?

****

1 comment:

Nurulee said...

Kalau ee pun lagi suka slow talk, lagi baik kalau camtu bukan? Hehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/studying-is-my-priority.html