MY PAGE


XOXO

Saturday, September 29, 2012

Bajet 2013 | Malaysia


assalamualaikum... 
hyep2 !
sekarang neh hot issue, BAJET 2013....

semalam tak tgk live pon, busy dok buat ape ntah lah.heee
bace tweet2 PM Najib jee....banyak betol nak men'refresh' tweet2 tu...

Jurusan Islamic Banking pon penting nak amek taw pasal bajet2 neh..
kene study balik pasal bajet 2013..
jup lagi lect tanye, mampus tak taw nak jwb pe, atleast taw laa kalau dah bace..

BAJET utk PEKERJA, SURIRUMAH, PELAJAR, BUJANG trang tang tangg..hee
Bajet utk BELIA pon ade taw...

banyak jugak la benefit utk RAKYAT..

ade yang mempertikaikan BAJET 2013 ?

bajet sendiri pon tak terjamin..keh kehh..
ckp org, aku pon tak pandai nak bajet2 neh..
bajet selalu ter'surplus' bkn 'deficit'..
taw ape mende tu ? cer try google... wink2x !!

tak payah nak mempertikaikan sgt lah...
kalau pertikaikan, tanpa amek benefit tu xpe, neh pertikaikan 
tp still beratur panjang nak jugak bende2 tu..
haihh...

 #only my opinion ! =D

*dalam bsnes neh, ape2 je keuntungan yang kite dpt, mmg kite kene share..kan kan ??
xboleh la nak makan sorg..
asalkan kehidupan kite tak diganggu org lain...

rm 200 ??
besar rahmat nye bg mereka yg tak mampu.
org yang mampu tak peduli pon kalau 1sen pon...

so, setiap org ade pandangan n kemampuan masing2..


thankss PAPA NAJIB... 

hihikkk...

**p/s : untuk pastikan duit yg kite ada tu bersih, income yang kite dpt tu bersih, satu je cara, KELUARKAN ZAKAT ***

Sekian...
kbaii. =D

***********************************************


No comments: