MY PAGE


XOXO

Friday, October 11, 2013

kecuaian

Assalamualaikum..
harini rehat la drpd buat thesis. okehh ke idok? =D

sejak kebelakangan ni kes langgar2 byk belaku..masalahnye langgar anak sendiri, langgar adik sendiri..
tragis sgt...
basic nye bende tu, AJAL.. mmg dah tertulis kejadian tu akn jd macam tu..kan..
tapi disebaliknye pun, suma berpunca dgn kecuaian. ye.. kite pon xnak bende2 tu tjadi...

mesti sedih n perit sgt, + terkilan sbb apa yang tejadi tu kat family sendiri..

teringat tahun lepas ke tahun bler tah..

abah telanggar kucing kat dalam kawasan uma sendiri..

abah selalu pegi kerja pagi2, kucing pon ikot same lepak lua sblm g kje.
mse tu aku tjage la jugak..tp lepak dlm bilek, mamai2 lagi..
aku dga mama happy2 je main ng kucing kat dpn uma, kucing tu pon blari2 suke dpt kua..
masa abh nk undur kete, dh tgk kucing tu jauh kat laman dpn, bkn parking..

abah undur je keta...kucing tu lari kat parking... menjerit kucing tu kene langgar..
mama pon jerit jugak.. abah nk g keje pon bsalah je.. hancur bekecai kepala dia.
abang aku kua uma tgk pe jadi... mama dah nangis2..
aku mmg x berani kua nak tgk kejadian tuu.. dok dlm blek snyap2...

pastu mama masuk blek nangis2 kucing mati kena langgar..
abang aku la yg memberanikan diri basuh tempat parking kete tu...

hari2 mama nangis ble teringat kucing tu...
yela, kucing tgh dok manje2 main pagi2... tetibe kena langgar. sendiri pulak tu yang langgar.
sedih jee..

sampai sekarang, kalau nk undur kete kee, nak g mane2 ke, mesti pastikan xde kucing kat lua,
dukung atau letak dlm uma dlu, kunci pintu...
intai smpai bwh2 keta..risau kang tlenyek lg..huhu

*****************************

baru kucing yang kene langgar sendiri.. kalau anak ???
tak boleh bayangkann... hurmm


HARAP diorang yg tlibat dalam DUGAAN-2 mcm neh, byk2 kan bersabar..

~al Fatihah~ untuk semua.. di pg jumaat yang mulia neh =')



love, TOMMY

=D

No comments: