MY PAGE


XOXO

Friday, December 3, 2010

challenge - Day 11 – What’s in your makeup bag?

*
apa yang ade dalam beg make up aku ea ??
mari kita saksikan !
HAHA


neh lahh beg make up aku.
ade 2 yee.. yg warne ijau tu pon. MAXIS ?
tempat letak enfon, tp aku gune letak make up !
beg make up aku takk seCANTIK and takk seCOMPLETE beg make up korang.


beg make up pertame oke.

neh cume barang2 asas je. tak berape penting n tak selalu bawa ke mane2.
  1. M.A.C eye shadow - jarang pakai eye shadow. lau rajen je, btuka2 kaler mate aku. HAHA lau tak pon, just gne kaler putih, kasi mate besa.
  2. AVON simply pretty - gabungan 2 eye shadow ng 1 lipstic.
  3. MAYBELLINE volume express waterproof mascara ( brown ) - mascara neh actually aku tersalah beli, main amek jee. HAHA jarang pakai, coz brown laa..
  4. ELIANTO Activewear mascara ( 01 black ) - mascara neh oke jugak. yg neh betol2 beli, wane itam. hehek !
  5. ELIANTO stayOn aye liner pencil ( 02 shimmer white ) - aku beli eye liner neh utk bwh mate, tp takk terbaekkk la elianto nye eye liner neh. keras n cepat patah.
  6. FAIR & LOVELY ( herbal ) - satu2nye krim muke aku, mmg sesuai guna yg herbal punye.
  7. NUTRIMETICS FAMILy (deodorant ) - ada dlm beg make up aku jugak. HAHA sesuai kah ?? suke aty lahh. heheheh !
  8. SILKY GIRL ( true love perfume ) - perfume neh tersesat dlm beg make up. mcm2 jenis perfume lagi yg aku ade, sume yg kecik2, merate2 dahh. hehe
  9. MAYBELLINE lipstick ( 101 Glimmer pink ) - wane lipstick neh shining n very natural. i like !
  10. AVON simply pretty lipstick (tangerine ) - wane yg natural, jarang pakai. pakai ekot mood. huhu
  11. SIKAT rambut. penting neh.
  12. GETAH rambut - sentiase ade dlm beg make up, kalau rimas ng rambot, amek, wt sggol jewp. hehe !


second beg make up aku.

neh make up penting aku, perlu dibawa setiap kali aku hang out !
g kdai mkn blkg uma tak bawak yee. hehehe !

  1. Compact powder Myami ( btol ke aku eja ?) - dulu mmg aku pkai compact powder neh, tp skrg tak dah.. dlm tuh compact powder PIXY. luaran je MYAMi. heheheh !
  2. LIPICE sheer colour - takkan tak taw kott, iklan Lisa surihani tuh. hehek ! Lips aku neh sensitif, mudah kering, so, lipice penyelamat. huhu
  3. LIPICE COLOUR GLOSS - untuk menambah shiningkan aku nye lips. 
  4. KANEBO international mascara (black) - mini mascara, aku pon dpt dr aunt aku yg kje make up tuh. org dah bg, amek je la. agpon senang nak bwk mane2. hehe
  5. Casing LENSE - penting neh. kekadang aku kua kai lense, lense wt hal, pe ag. cabott laa. huh !
  6. MAYBELLINE gel eyeliner (black) - walaupon harga agak berpatutan bg aku, gel eyeliner neh tahan ng aku dah bape bulan dah. dlu aku pakai eyeliner AVON, mmg oke, cume cepat habis. wajib pakai tuh lau kua ke mane2. hehe. lau tak pakai, muke jdi pucat laa.
  7. SILKY GIRL blusher - make my pipi become pinky ! hehe aku suke !


dalam proses menambah alat alat solek .. base2 untuk muka tak de lagii....hoho !

E N D .

2 comments:

nakedbuttafly said...

mcm best pulak tgk entry ni. nnt k.ina nk buat 1 entry pasal beg make up k.ina pulak lah :p

~naddy~ said...

haha. amek yg 30 days challenge neh. besh gak ^^