MY PAGE


XOXO

Monday, November 25, 2013

HERO aka ABAM IYO


SOURCE : KAKIMOTONG PAGE

Siapa je yang x kenal HERO.. aka IYO..
dari dulu lg aku ikuti pkembangan abam iyo ni..

first time tgk kisah die, kat BLOG KAKIMOTONG.
tgk video yang Papa Hero (PH) wt kan.
menangis..tsskk..


then mase kat kampung ramai2 tgk kisah hero kat TV3..
ahh.. nangis lagi =(
kejam betol 'BINATANG' yang potong TANGAN HERO sbb curi ikan..hm..
binatang pon xde la sampai mcm tu.. xtaw nak describe jenis ape dah..kejam sgt.

memandangkan aku selalu ikuti cerita2 abam iyo kat PAGE KAKIMOTONG,
PH bgtaw yang hero hidapi sakit LEUKEMIA.
sentap dgr berita tu..hm.. doakan yang terbaik utk hero.. =')

TAPI semalam...dapat berita yang. HERO DAH TAK ADA.
bace je terus nangis..tsk tsskk..
mungkin ajal dia sampai disitu je..

aku SALUTE kat PH sbb berjaya menjaga HERO from ZERO TO HERO.
KUCING kesayangan nabi.. dia pon mendoakan kita murah rezki.
 =')

******

teringat kisah FIONA.

xde gamba, sbb mase tu xpandai n xmampu nak de hp kamera.huhuk

disebabkan kenakalan kazen2 aku mase kat kampung, belakang uma ade pondok..wan wt sendiri, bumbung daun nipah lg..djadikan tempat lepak2..kazen2 aku yg nakal tu.. dgn selambanye main api kat situ. pastu terbakar laa pondok tu...

rupe2 nye ade ank kucing dlm pondok tu.. dye melompat kluar..terbakar, hangit..
kesian...
esok baru bwk pegi klinik haiwan, sbb dh lewat petang.
malam tu dye xtido.. sakit sgt.. dye jalan mcam kangaroo..sluruh badan hangit..die nak tdo kt orang..
sedih je tgk fiona.. xtaw nak buat ape..
esok tu acu aku bwk g klinik haiwan.
doktor bg ubat.. bg vitamin.. ubat pepel utk sapu..
aku xsggup tgk die ble mama sapukan ubat.

mama la jage kat uma... drpd bau hangit, smpai la sihat n boleh bjalan mcm biasa.

tapi RUPA DIA jadi sangat COMEL...

telinga die separuh.. siap ade lekuk2 lg.. mata mcm BMW =)
xde bulu mata, kelopak mata pon xde..
jd kesan terbakar la..
badan die maintain kecik.. tbantut..hehe.. comel je..
salu tido ng aku kongsi 1 bantal.. suke sngt..peluk2 ag..
kalau balik kampung naik kereta, senyap je..
siyeslyy... die la yg paling behave, paling baik, paling dgr ckp.. =')

tapi hayat die pon xlame.. mgkin kesan drpd kebakaran tu..
kerosakan dalaman. tskk tssk.. =(
masa die sakit tu aku xtgk pon.. 
mama pesan, kalau kucing nak mati, jgn tgk.. mmg xtgk pon, xsanggup..hm


sampai bile2 aku ttp ingat kat FIONA.. 
XOXO

lebih kurang cmneh la fiona, telinga separuh, mata BMW..
aku lukis terus x comel.hahah..
muax !



No comments: