Wednesday, February 29, 2012

Saya Rajin

Assalamualaikum semua !

sihatkah anda-2 harini ? hope sihat2 belaka yee...

Harini AKU RAJIN !
yeay ! dah nak abes cuti baru rajin. errr.... ='D

ape aku buat arini ??
dengan berbekalkan TUTORIAL yang ade kat belog aku neh, catatkan semula di atas kertas, mulakan operasi wat APAM DOT DOT.




DONE for today ! 

ni bukan apam DOT DOT..
terlebeyh kreatif, macam-2 corak ade.. hihikk


Saya Rajin tapi saya malas..

haa ?? saya malas kemas barang nak balik shah alam.
oke, dah banyak entry aku ckp mende yang same. MALAS KEMAS. =(




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

wordless wednesday #24 | Suntik Bibir


errr ??


Original. kehkehh !

<< sentiasa Bersyukur >>

( wordless ke ? huhu )



suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

Tidur Dengan Si Dia

Assalamualaikum !


Terkezutt ??

pergh.. agak Hot je bunyi tajuk entry aku, dah la lewat2 malam neh.. errr....

actually....... dah 2 malam berturut2 dia tidur dengan aku...
macam dye taw je yang aku tinggal beberapa hari je nak pergi berjuang di menara gading. ( ayat tak blh blah)


mata mengantuk (juling) hehe...
mase blik cuti sem aritu, rajin blasah aku taw. tp minggu neh, baik je dye...
eleh. takut nty kerinduan ng aku leteww.. =D
*padahal, aku yg rindu dye nty...isk3x !!


kan dh tertidur... alolo... manis tahi lalat sebijik tu. hahaa


kacau snow tidoo..


snow dapat rantai PINK ! comel kan... 
baru la nampak gegell... =D

**

kompem dah balik shah alam, jarang balik uma mama.....
nanti kerindu2an... rindu family, rindu tucink2 !

ehmmm.. padahal tak jauh mane pon. =')



suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

29 Feb | EMPAT

assalamualaikum.. hyep2 !!

stresss plak ng keyboard neh...nak tekan A, problem betoi. adoihh..

dah2, jom sambung citew....

29 FEBRUARY .. EMPAT ?? ape kena ng EMPAT ?? EMPAT tahun sekali oke... EMPAT tahun lagi, bru ade 29 FEBRUARY...

tadi jenjalan kat belog eerashera , tetibe terpikir ape yang dye cakap.
aku pon tak penah terpikir mende tu boleyh ? hehekk...

Dye kate, orang yang lahir 29 February neh, umur akan naik 4 tahun sekali.. erkk ? haha !
so, MUDA melampau la kan.. heheehee



contohnyee, kalau tahun neh 29 feb, umo dye 20 tahun, 4tahun lagi, umo dye baru 21 tahun... errr ...

padahal 24 tahun la kan.. -_-"

***

ape-2 pon, 29 February akan datang, adakah kita masih disini ???
huhu...




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

Tuesday, February 28, 2012

Dah Dapat

Hyep ! assalamualaikum !

selamat petang semua !! Hope uolss sihat2 belaka yee.. =D

AKU DAH DAPAT !

dapat apakah ???


seekor kucing yang diposlajukan.. haha
bahasa ape aku gune neh. adoihh !

mama aku cakap, aritu despatch anta, ni pos laju plak.
femes betol.. HAHA
ape la mama neh....

haritu aku dapat neh, KLIK SINI ..huuu



actually, arini aku dah dapat neh !



RM 5 and RM 1 BARU !
ade ?? hehehe

aku MENANG GA neh.... KLIK SINI ...

dapat namhengget... Jom aku blnje pedelpop ! hehekk

***

yang pasti, duit neh nak suh abah simpan.. abah suke kumpul bende2 cmneh.
bukan senang nak dapat neh.. berkat usaha join GA....

tengss to Eyriqazz !
dapat jugak adiah neh before balik shah alam. huhu

barang-2 tak kemas lagi. sangat MALAS. -_-"




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

Monday, February 27, 2012

Kata Hati


bila kita sayangkan seseorang, mungkin dia sayangkan orang lain.

bila kita rindukan seseorang, mungkin si dia merindui orang lain.

bila kita mengharapkan seseorang sentiasa berada di sisi kita, mungkin si dia mengharapkan orang lain berada di sisi dia.

****

setiap orang mempunyai hati dan perasaan yang berbeza...
antara kata hati dan kata lisan, sangat berbeza....

kata lisan selalunya menipu diri orang lain dan kekadang jugak menipu diri kita sendiri...
kata hati lebih jujur......oleh itu, manusia selalu mengikut kata hati...

Sejujur mana pon kita, kadang-2 ia boleh menyakiti hati seseorang..

Jadi, untuk tidak menyakiti hati seseorang, orang itu perlulah berfikir yang mana terbaik utk diri dia dan orang lain juga,,,

Sebanyak mana pon kata " SAYANG " yang diucapkan oleh lisan, tak semestinya dari kata " HATI " nya sendiri....
menipu dengan perasaan sendiri? apa maknanya itu ? menjaga hati ?
mungkin si dia ingin menjaga hati seseorang itu.. Tanpa dia sedar dia menipu dirinya sendiri...

kesimpulannya....

JUJURLAH dengan diri sendiri dan Orang lain juga.




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

Sunday, February 26, 2012

nothing to say

Assalamualaikum...

hapdet belog ape la 2 3 pagi neh kan. huhu
dah lame ase tak hapdet belog.. xtaw nak sembang ape sorang2 kat belog neh. grr

hanye tinggal betol2 seminggu nak balik shah alam.. adoii.. rase berat hati pulak nak balik sane...
rase malas sangat nak balik sne...

Ya Allah.... takde langsung semangat nak balik shah alam.... =(
memulakan SEM baru.... SEMANGAT, sila laa datang...!
atau kena nyanyi lagi harimau malaya baru nak semangat ? huuu

ape dalam pikiran aku neh pon xtaw laa.. hurmm...
sayu plak rasenye....

kesian belog aku jadi tempat + mangsa meluahkan perasaan...
kalau boleh, nak citew banyak2, tapi xpe laa.
pendam je dalam hati... = ' D ( im Fine.. err )

aku SENTAP ? agak laa... ade la tetibe je yang membuatkan aku sentap..
adehhh, nape neh, mudah la sgt nak sentap-2 bagai... ( sebab sayang ?)
kemon NADIA ! be strong. =D tak ade pape yang berlaku pon...

Trust Yourself, Trust Himself...


Jangan Pikir yang bukan-2...
bercelaru pikiran.. nak kemas baju, kemas buku masuk kotak, mcm2 nak kemas. ( oke, xde kena mengena )


kepercayaan adalah tiang kesetiaan.
komunikasi adalah tiang kebahagiaan.





suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

Friday, February 24, 2012

Aktiviti Cuti Sem

Assalamualaikum!

selamat malam...

cuti tinggal lagi SATU minggu... adehhh.. dah nak abes dah cuti.. sedar2 la wahai nadia !
beg2 yang balik mase cuti aritu pon lepak bawah katil je lagii, tak berusik.
nanty terus bawak ke uitm semulaa. HAHA..
ehh-2, bawak ke rumah sewe la. sem depan dah tak dapat hostel. sedeyhnyee..
RUMAH sewe pon tak dapat lagi..
nak merempat mane neh... huuuu

ape je aktiviti aku sebulan dudok uma ? cehh, bajet nak keje la konon... hihik ..
tak keje pon la....
dok uma, tolong mama lipat kain je. LOL =D

nak taw pe aktiviti aku ??


google.

**************


organisasi kelas


misi n visi sekolah

Jadual kelas
apakah semua ini ????
Haa.. ni lah tugasan yang diberi...
untuk kelas adek aku.
amboii. mentang2 la aku dok uma tak de keje nak wat, dye bawak balik sume2 neh.. huhu

*
pelik ke JADUAL KELAS tu ? hehek..
suke2 aty aku je kan, nak wat selit2 bagai.
pandai2 la student2 kelas tu selit and tuka jadual hari2. =D

penat gak la memotong2 ketas tuh, susun2 bagai.
kalerful !

biler penat, ade terpikir gak nak edit gune photoshop. perggh !
ade hati tuh... padahal, sume tu manual oke !! =)

*

awal2 cuti haritu, jadi cikgu MATH jup. MATHS form 5..
tapi dapat ajar jiran aku tu satu topic je.. kesian dye..
mane taknye, esok tu aku tak berapa sihat, dye plak dok teknik.
tak dapat nak menabur bakti sebagai seorang cikgu KECIK. =p

ins'alh, cuti-2 next sem, before SPM, jadi cikgu lagi. =)

*
adeq aku nak PMR...
nak jadi cikgu MATHS utk adeq plak, dye belagak ouhh ..
sampai aty dye taw, mentang2 laaa dah dapat cikgu tusyen maths yang power..
tengok la result exam neh nanty. HUH !

**

pape pon, nikmati cuti2 yang ade neh..
rumah sewa ?? bilek sewa ??
ade tak sape2 nak offer utk menyewa ??
try cari, ade condo. pergh, RM1700 sewa. cmno ? STUDENT dok kondo tuh =D

kasihanilah kami, dah la tak dapat hostel..huhu
sedeyh betol....
takkan nak duk kemah kat padang uitm kot.. hee

okbaii, sok menaip plak... nak wat apam dot dott lagi, rindu !



suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

Wednesday, February 22, 2012

Exam Result | degree UiTM

Assalamualaikum !

22.02.2012 --> masing2 dok cite pasal result...

yup ! RESULT EXAM for DEGREE dah keluar. tepat 12 malam tadi, aku try bukak emel, oke, blom ade.
refresh bagai nak rak, sampai frust... tak de jugak, then sign out, sign in balik. Haa ! ADA !

tetibe jantung aku dup dap dup dap nak bukak ! Ya ALLAH, takutnyee. =(


(cik google)

nak tak nak, benda dah memang ada , so, kuatkan diri untuk bukak jugak emel dr UiTM di HATI ku.

first yang keluar dr mulut aku,

ALHAMDULILLAH... =D

***

SEMUA PASS ( ini yang PENTING )

***


Ye, aku berSYUKUR semua subject PASS.

Ye, aku berSYUKUR dapat 3pointer and above even STUDY LAST minutes.

Ye, aku berSYUKUR ada membe2 yang TAK kedekut ilmu.

BUT ???
 ( pinjam ayat dety )

" different level of satisfaction make us feel worse." 


Arghh ! aku JELES sebab membe-2 aku dapat pointer yang LEBIH TINGGI dan membe-2 se - STUDY aku dapat DEKAN !

Ini la yang orang kata, JELES YANG POSITIF !

Diorang neh memBAKAR semangat aku untuk buat yang TERBAIK sem depan..
ade lagi 4 sem !
i Hope i can be like THEM .....

Alhamdulilah aku ada MAMA yang memahami RESULT aku, dan tak banding2kan yang lain, cuma mama cakap, BUAT YANG TERBAIK..
teringin mama nak tengok kakak pakai " PINK " (dekan) masa convo. huuuu...
kalau tak dapat pakai " PINK" tu pon xpe la.. salah SATU sem atau SEM yang akan datang neh, DAPATkan DEKAN. Amin !

Result aku spoiled disebabkan, satu SUBJECT 4 cr hour yang dapat C ...
Salah aku jugak, carry mark aritu kurang, and ni lah subject yang paling aku tension last sem...
Study last menet ! esok nak exam, MALAM tu baru la discuss ng membe semua topic.
Kejutan SUBJECT jugak kot, First tym amek. semuanya TEORI. satu je kira-2, naseb baik yang tu dapat A. huhu..

Apa-2 pon, SEM depan nak amek subject SEM4 .....
sebab dah ade study group yang ohsem....

AZAM sem depan ???

# Catatkan setiap hari ape yang belajar kat kelas.

# Balik kelas, kalau tak paham, terus discuss ng membe.

# Kurangkan TIDUR !

# kurangkan ONLINE ( terminate broadband  lau penting, g cari tempat ade WIFI ) err ?

# Mengumpulkan CARRY MARK yang lebih tinggi.

# Search for more info untuk lebih paham.


# taknak tinggal SOLAT. mengaji dan berdoa.

DONE !

ape2pon, TAHNIAH buat mereka yang dapat DEKAN, and LULUS semua subject.
yang kurang bernasib baik, Teruskan USAHA anda......
Jangan cepat give up oke !!! ( pesan utk diri sendiri jugak )




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

panggilan untuk tersayang

Assalamualaikum...selamat malam..
sementara menunggu 22 / 2 / 2012..
dengan kegigihan meng-online, mencari uma sewa (konon) ...

tetibe aku dapat assignment drpd seseorang.. perghh. belom masuk sem baru dah ade saimen bagai ?? =p

saimen neh pelik siket..

PANGGILAN UNTUK TERSAYANG


berat sangat laa saimen neh... so, terpaksa la dating dengan encik GOOGLE jup (sila jangan jeles)

research dr sini, KLIK SINI , TENGOK SINI ...
HAHA... agak kurang siuman siket, saimen camneh pon nak research google bagai.. adehhh

yela2, aku wat saimen neh sendiri.. malas nak research bagaii...

antara panggilan untuk tersayang

# NAMA SEBENAR 

==== sangat SWEET biler panggil NAMA SEBENAR. macam cerita Vanilla Coklat..
ZARA AISYAH n AAMIR ASYRAF... biler panggil 'NAMA', rasa dekat sangat dgn orang tersayang.huhu
SWEET2 gitu....nama saya ? hehehe =D

# SAYANG @ DEAR

==== Biler dgr  panggilan SAYANG @ DEAR, Rasa macam terkedu kejap ! HAHA ( angau )
Comey sangat ! rasa nak terbang di awan plak. heee (over eksaitedd)

# SAYA AWAK

==== Lebih HORMAT biler panggil saya awak. Terasa diri ini SANGAT BAIK. kahkahh ! 
selalu menggunakan perkataan neh.. AKU KAU tak sesuai kot. NAMPAK KASAR sgt..

# DARLING

==== Auuww !!! darlingggg, Linggg.... agak gedik2 gituuu ! suke tak suke tak ?? haha ! agak moden biler panggil darling2 neh... membe aku suke panggil darling2 taw. EKA, u sweett ! hehekk

# BABY @ Bee

==== kekadang teringin nak panggil , " B " . manje kan ? macam kanak2 ribena. =D
cume, mungkin agak pemalu and keseganan yang tebal, susah nak kuakan perkataan " B " .. Huruf je punnn.. =p


# ABANG

==== aku tak penah pon menggunakan perkataan ABANG... sbb aku rasa " ABANG " tu seswai ng ABANG aku sorang je. hehe so, pelik biler panggil abang... tapi mungkin bende tu akan jadi kebiasaan kalau selalu praktikkan.. pergh , PRAKTIK tuu. =p

# PAPA MAMA
# DADDY MUMMY

==== ni selalunye aku nampak budak-2 bawah umo selalu gune.. hee jangan marah ea, it's reality...
lain la kalau dah kawen kan, tak la pelik sangat..

dah2, malas nak explain lagi.....
selain tuu...

# anje, hunny, sweetheart...etc ....

so, conclusion untuk sesiapa yang berkenaan-------->>>>>>>>> ( ade 3 pilihan )

***** NAMA SEBENAR, SAYANG@ DEAR,  B ************

oke, DONE my saimen... =D




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


Tuesday, February 21, 2012

gambar vs cerita | penang maii

Assalamualaikum..selamat tengahari semua...

sihat ? Hope sihat2 yee.. aku tak bape sihat.. adehhh.. sket pompuan cmneh la.. huuu
pluss-2 stress nak countdown 22/2/2012..

ada ape ng 22hb neh ? esok ? tepat 12malam neh??

RESULT EXAM nak keluar wehh ! WISH me GOOD LUCK ye ! i WISH uolss GOOD luck tooo...

************

tetibe aku teringat satu peristiwa neh....(cuti raya cina)
kazen aku yang kecik tu, ng family dye dtg dr penang. so, diorang neh pure penang mai laa... =D
loghat sane mmg 1st class. aku neh TAK BERAPA fasih sgt cakap blah sane....mama aku sorang je kat uma neh still memertabatkan loghat sane, kehkehh !
maklum laa, aku orang key ell ! HAHA. key ell la sangat... =p (sila jgn percaya)

alkisahnyee, masa datang uma aku... aku tenga tgk tv, dye ng abang dye tenga men PS kat bilek abang aku..

tetibe si aidil neh keluar dr bilek, then cakap ng aku..

" gambaq apa tu " , aidil.

" gambaq ? gambaq apa ? " aku dgn kekonfiusan...

"tu laa, gambaq apa ? " aidil tanya lagi...

" gambaq... ? " aku pikir lagi, adehh lambat pick up toi laa... " woooohhhhh, citew ape ... " dah dapat teka..

" ye laa.." aidil...


** baru aku terpikir, lau orang penang, GAMBAQ tu maksudnya, CERITA *** kehkehh !

kalau boipren / gepren, orang penang salu dok sebut, MARKA..
tapi kazen aku neh, konon nak cakap orang sini, ade ke patut dye sebut,

kalau AWEK katenye utk pompuan, so, kalau lelaki ?? dye sebut PAKWEK.. hadoyaii.. pelik sungguh bunyii...


family NANA ( auntie aku )





suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


Monday, February 20, 2012

permainan cinta LELAKI

Assalamualaikum ! camne harini ? SIHAT ? bagus2. lau tak sihat, mam ubat yew !

sebelum aku tido smlm, ade bace entry pasal kecurangan lelaki.. then aku dapat idea nak menaip entry neh..
sumenye dari kotak pikiran aku sendiri..

ade DUA jenis lelaki..

SEPERTI

BOLA SEPAK vs RAGBI


~~BOLA SEPAK~~


(oh messi ku, -TETIBE-) =D

suke main bola sepak..?masing2 berebut nak kan SATU bola, tapi bile dah dapat, sepak laju-2...dushh2x !!

mungkin aku boleh katekan kat sini, lelaki suke mengejar ape yang dye nak..
tapi biler dah dapat, suka aty dye nak tinggalkan pompuan tu,,
kekadang TANPA alasan yang kukuh pon..
tah pape alasan yang dye bagi...
dah bertahun2 bercinta pon, boleh bagi alasan....

# kite xdek jodoh ( mmg la, sbb tak kawen ag, mcm dye lak tentukan jodoh )
# awak terlalu baik utk saya ( takkan nak cari org jahat plak)
# kite tumpukan pade blaja dulu ye ( tak de hal la kalau blja & bcinta, cuma kena pandai managekan masa....alasan ni selalu je guna, padahal biler dah clash, tup-2 bcinta ng orang lain.huu )

lelaki jenis permainan neh, sgt NEGATIVE.
jangan salah paham pada yang minat main bola sepak yew. =D


~~ RAGBI ~~


( betapa hebatnya nak selamatkan bola )

yang aku taw, pemainan ragbi, same je cam bola sepak, kena rebut bola..
tapi RAGBI tak sepak2... dorang rebut SATU bola, then selamatkan bola tu daripada dapat kat pihak lawan..n bawak bola tu sampai ke garisan GOAL.

Lelaki jenis permainan neh, OHSEM kan ? keh2... ye laa. dorang sanggup berebut seorang perempuan tu, dan jaga lelok, tanpa bagi peluang orang lain utk dapatkan... perggh !
SETIA tu...

****

aku nak lelaki yang jenis permainan RAGBI =D




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


Saya Menang Duit

Assalamualaikum !
haaa... kan aku dah cakapp.. minggu neh penuh dgn kejutan....
perghh. naseb JANTUNG aku oke ! =p

kejutan2 yang lepas ?? KLIK SINI and TEKAN SINI ... ohsemm TAK ??

NOW aku menang DUIT !


muka HAPPY ! 

**

duit pe plak aku menang ? BAPE juta ? kehkehh.. maen juta2 plak...

aku penah JOIN macam2 GA selama dah berblogging selama 2 years 2weeks 6days, tak penah menang pape pon. cedeyhh !
tapi NOW, aku berTUAH ! 

aku join GA neh abes FINAL haritu, KLIK SINI ...

tetibe aku diberitahu oleh Eyriqazz ......

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


wahhh.... entry TERBAIK no 2 !

alhamdulillah.....menjadi pilihan =D

menang RM 5 and RM 1 BARU !!! RM 6 je. tak dapat la nak blanje uolss.. hehekk
ishh ! NAK simpan.. =D

Entry ape yang HEBAKKKK sgt tu ??

ENTRY INI laa.. perghh. TAK SANGKA ! 

terima kasih banyak2 !

**

pemenang ENTRY terbaik.. jom terjah entry diorang gak...

tempat PERTAMA = Tuhan Berikanlah Aku Cinta
tempat KEDUA = Rahsia Warna Ikut Hari

**






suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


Sunday, February 19, 2012

BBM vs SMS

assalamualaikum ! selamat tengahari semua...
dah lunch? bagus kalau dah, aku blom ag.. hee

jom stowry moryy....


BBM vs SMS....

BBM tu apakah ??
SMS tu apakah ??

BBM tuu, BlackBerry Messenger.
SMS tuu, Short Message Service.

BBM telah menindas SMS.. WHY ??

wahh, untung laaa pada mereka yang pakai BB ( blackberry ), jari jemari syiokk je tekan2 button fon..
asekk ber- BBM je...(tak hiraukan alam sekeliling)
Sampaikan, SMS di anak tiri kan.. huuhu..

Asal nampak je lambang......
 
kat FB, mula laa. NAK BB PIN... kehkehh..


adoyaii... ade gak la mintak bb pin kat aku... actually aku TAK PENAH memiliki BB sendiri la uols...
Pinjam dr orang je. huuu..Nak PIN tudung ade la.. hehekk !
aku masih sayang kat HP aku neh.. walaupon tak berapa nak canggih.. =D
Still boleh SMS pee......
cume sekrang neh, orang lebih suke ber-BBM je la kot. sbb CEPAT n TAK kena charge..

Kalau tak de, buat cara tak de ye...huuu

HP aku sunyi sekarang.okbai. =)



suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


blog tercantik

Assalamualaikum !

dah tido ?? blom ? jom singgah sini sat.. =D



blog spe yang cantik ???
blog uolss laa...

plus plusss jugak blog iolss !
HAHA.. perasan !



Haa... ade nampak sesuatu yang baru tak ????

MAHAL ouh blog aku sekrang, ade PEARL banyakkk ! korang ade ? err.. blog IRINE pon mahal, sbb banyak DIAMOND. =D


tetibe aku rasa.....

OHSEM giler header aku ! BOLEH ??
hasil kreativiti aku sendiri neh... =D

mesti laa kena bangge ng hasil tangan sendiri kan...

TEMA = PINK + COKLAT ( vanilla coklat pon bleh.) =p

esok2 la plak kemas kan blog neh lagi.. 
nyte ! kbai.. =)





suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


Saturday, February 18, 2012

aktiviti hari ini

assalamualaikum ! selamat petang ! dah nak magrib pon... huu..

aktiviti hari ni ?? SHOPPING ! ( itu TIPU )

dok uma je laa....
pagi2 lagi dah sesorang... mama g kuantan ade kenduri, adik g skolah, abah ng abang keje...
adehhh.. bangun awal, tp tak tdo pon..
mandi, makan, sidai kain..... tengok tv....then makan lagi, tetibe... TER-tido. kehkehhkehh !

try n error nak edit template sendiri. huh ! payah BENO !
ade sape2 yang nak sedekahkan tutorial yg senang2 utk own template tak ? huhu

sekarang lapo plak.. huuu...jom makan jom !

kat uma skg ade abah ng adik je. mama ng abang lom pulang...

pening la pale ngadap lappy... nak un9 pon, FB cam tak hidop je.. hehekk !

malam jupg sambung testing2 tutor ! ALAMAK ! brochure tak buat lagi.. haihh !

okbaii ~ =D





suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

Friday, February 17, 2012

kenakalan terserlah kecomelan

Assalamualaikum !
selamat petang olss... perghh td makan2, then TER-tido.. haihh anak dara... =D


tetibe ~~~ wahh. comelnyee...

bukan nak cite comel yang neh. tapi nak cite comel yang lain. =D


bobo ng snowlack..

bobo tu jiran aku nye tucing ! hehek..

boboyott.. keh kehh. sme je ng snow. boboyot gakk...
dorang suke sgt nak men hamster tuh...
hamster tu relax je, sepak habuk kat dorang. heheh


gelagat mereka yang nakal... =D

dorang neh kalau bekejaran 1 uma, xblh nak brek pakai kaki.
sbb kat kaki masing2 de bulu, dah cam rabbit plak. hehe
kekadang klaka tgk, lep je keje.huhu



Boboyott. =P



snow..
teman gaduh aku neh.. adehh..
abess cakar2 kaki tangan aku dibuatnye..
asal lalu sebelah je, kejar kaki orang.. 
kuku-2 dye siyess TAJAM..
pagi td pon dapat parut ...
harap hilang la parut2 cakaran neh, supaya hantaran tak berkurang. keh kehhh



suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

Kejutan lagi | AWESOME

Assalamualaikum... selamat pagi jumaat, moga hari ni kita diberkati-NYA. =D

hyep2 ols ! tak cukup dgn kejutan semalam ( klik sini ) , harini pagi2 lagi dah dapat kejutan !

minggu yang penuh dgn SUPRISE ! perghh.. =)

**

pagi tak pagi sgt la td, aku dgr ade abang posto anta barang, sbb mak aku yg kua. aku tak berapa nak sedar lagi tym tuh....
then mama bagi something....


nadia nad naddy..
sume nama aku diletaknyee. =p


(sejak biler la plak amek kos seni neh )

dengan kegigihan aku membuka parcel neh, bertungkus lumus, menggunakan segala tenaga yang disimpan selama sebulan bcuti neh, akhirnya dapat jugak bukak dr balutan..
banyak tol seletep, macam tak nak kasi bukak..

tapi hari ni kan jumaat, so, SABAR je la...
jumaat je nak kne sabar ? keh kehh =D


TAdaaaaa.....
siap ade ketas kecik2 bagai.. adehhh


turn nak bukak neh plak...
sekali lagi, dgn menggunakan tenaga yang tinggal, bukak seletep neh plak...
memang menguji kesabaran !

akhirnye terbuka !
senyum LEBORRRR den ^______^

ape yang aku dapat ???

agak2 korang ????

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V


dapat nota "CINTA"

akibat kualiti camera hp yg dah nak nazak, meh aku gtaw kat korang pe yang tertulis kat nota tuh.

" adiah ?? tunggu cdah bawak "

***

adehhh.. pandai kan ko prankkk aku.. ceitt ! haha...

pastikan HADIAH yang BAKAL aku dapat tuh, BESAR ! =p

***

tengss ye HILMI ! my bestie too.. =D


Hilmi & ME

RINDU celeb bufday bersama Hilmi n Syidah .. huuuu




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

i adore her | excited

Assalamualaikum semua....

selamat malam... tik tok tik tok. jam berbunyii. so? xde kena mengena pon. hehekk..

sorry la ye. Ter-excited siket pas menjait manik kat baju mama .. huhu...
pasal tu pon nak excited ? xde laa.. ade mende yang lagi excited... =D


CONVERSATION between US ....

tadi mase dok menjaet tu, tetibe ade koling ....
nombor auntie aku, so angkat cam bese ...

aku cakap la, hello.... then auntie aku pas kat orang lain...

SOMEONE = Assalamualaikum.... ( suara pompuan, tp bukan suara auntie aku )

AKU = Waalaikumsalam, sape tu ?

SOMEONE = Saya pegawai pendidikan, saya dapat tahu result awak haritu bagus kan..

AKU = (dah taw, lain macam je)  tapi result lom kua laa. hehehe

SOMEONE = ouh yeke ? hehe

AKU = Spe tu ? bagitau laa.

SOMEONE = Saya kenal awak, saya tau nama awak, tapi kita tak penah jumpa...

AKU = ye ke ? hehe sape ye.. (alamak, aku neh dah la payah nak teka2. hehe )

SOMEONE = (sekali dye bagi statement, siket je, aku terus dapat teka )

" kadang2 ALLAH datangkan MATAHARI......... "

(agak2 korang, SIAPA ??? )






AKU = HELIZA HELMI kan....( dgn pantas menyebut )


HELIZA = hehe... pandai pon... acu awak ade citew pasal awak... suara awak cute la, umo bape neh..? hehe

AKU = ( ter-bangge jup + EXCITED ) HAHA..., cube teka.. ? cehh, aku plak main teka2 ng dye..

HELIZA = Sekolah menengah neh....pena datang tv alhijrah ?

AKU = TAK laa. 22 dah. kehkehh...pena g sane,teman acu,

HELIZA = oke la awak, Take care k, assalamualaikum..

AKU = Waalaikumsalam.. take care too.. terima kasih....



********huwaaaa... excited dapat ON CALL ng HELIZA HELMI sampai tak taw nak borak ape, adehh... pemalunyee aku dlm fon pon.. hehekk *****

tak penah pon jumpe and borak depan2.... kalau dapat kan best, cehh.. jangan aku jd pendiam sudah tym tu. hehekk !!

pape pon, tengs la kat auntie aku, sbb dye, aku dapat bcakap ng heliza..... =D


gambar bersama tak penah ade ponggg.. hehe edit je la. =D




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


Thursday, February 16, 2012

BEN ASHAARI TANYA KAU BERANI KRITIK BLOG AKU TAK ?

BEN ASHAARI

dah lame rasenye tak join segmen abang BEN. hee..

akibat kekeringan idea nak menaip, so, join je la.. BEST gak segmen neh. huhu

nak join jugak ? Klik BANNER kat atas tu...

**

Aku nak blog neh dikritik sebab aku nak taw kelemahan blog aku.
aku taw blog aku tak berapa nak sempurna. huhu..
sila la KRITIK ye.. =D TQ~

***

jom join, before 10pm neh ! =)




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

Wednesday, February 15, 2012

TAYANGGORGEOUS by DianaChik | wedding

hyep ! assalamualaikum... perghh. perut neh, asek lapa je... haihh...

biler dah blh meng-online, macam2 pk nak wat pe kan....
nak cari info saimen sem depan pon tertangguh sbb xdek idea. adehhh....

k laa... dah buhsan2 neh, jom terjah make up 2x wedding neh... =D

opcoz la di make up oleh TAYANG GORGEOUS

NIKAH : ATIQAH RAJIMIN 20012012 8.30pm - rembau


chantek x ? hee maap la, kualiti gambar xbpe terang, telupe nak adjust camera, so, lighting x oke....


**

SANDING : ATIQAH RAJIMIN 21012012 12pm (org yg sama)


siyess aku suka eye shadow neh..perghh..
asal lak aku yg excited neh. hehekk




Sweet kan sweet kan ? heee....

**

alkisahnyee aunt aku kate nak kawen hujung tahun neh, aku tnya la.. sape make up ??
make up sendiri..
oke FINE. haha...
ngat kan nak soh aku make up . aku make up kan ?
xtaw la jadi pe nty. HAHA !

**

COME ON !

LIKE PAGE ::: TAYANG GORGEOUS

PROFILE FB ::: DIANA CHIK





suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^