MY PAGE


XOXO

Thursday, January 12, 2012

ada apa dengan lelaki ?

hyep2..assalamualaikum !

bila idea mencurah2 nak menaip entry, HARUS lah di keluarkan cepat2, bak kata Abang Ben .!

korang semua ! entry neh MEMANG berkait dengan LELAKI..
so, JEJAKA-2 kacak, Hot, Tak Hot, Tak Kacak tapi comel, boleh bagi pendapat korang tentang pe yang aku nak share kat sini....

Based on PREVIOUS ENTRYaku de cakap pasal game SPINNING BOTTLE..
so, salah sorang membe pompuan aku de tnye........



"kenapa LELAKI, kalau nak kan seseorang PEREMPUAN, mula2 je bersemangat, MSG selalu, KOL selalu, TAPI biler dah dapat perempuan tuh, LELAKI tu berubah kepada yang JARANG kol, JARANG msg...? "

so, kawan-2 lelaki aku pon mula berbicara... ( JAWAPAN DARI LELAKI )

1stly, LELAKI memang LEBIH utamakan KAWAN...apa2 pon, semua KAWAN....kalau PEREMPUAN akan hanya lebihkan BF dye je....

sebagai contoh, ( simple )

LELAKI, kalau nak mintak tolong ape2, mesti akan MINTA kawan-2 dye tolong...

PEREMPUAN, kalau TAYAR pecah pon, KOL BF mintak tolong, padahal, boleh je kol bengkel or what..

**yep, bagi aku, mmg pon macam tuh, sbb ade pengalaman, bukan pengalaman aku, tapi seseorang la. hihi

so, BACK to the QUESTION, bab nak PIKAT perempuan jadikan GF.

disebabkan lelaki ade sikap lebih pentingkan KAWAN, utk mendapatkan GF, dye ketepikan SEBENTAR hubungan dye ng kawan-2 dye...
dalam MASA dye ketepikan kawan-2 dye tu, digunekan utk memikat hati orang yg dye SAYANG...
BILA DAH DAPAT seseorang tuh, dye akn rasa lega dan BACK TO NORMAL.
Means, dye akan mulakan HIDUP dye yang dulu tu...

TAK BERMAKNA dye TAK msg, TAK kol selalu, tu tandanya dye TAK SAYANG kan perempuan tuh, dye SAYANG...
CUMA lelaki PERLUKAN ruang utk menjadi diri mereka yang sebenar..

Yela, kalau SELALU SANGAT contact pon, ari2 msg, biler dah lame2, xtaw nak BORAK ape. nanti lame2, semua JADI BOSAN.

Bagi pendapat aku,

PEREMPUAN nak dirinya sentiasa di ambil perhatian or caring drpd lelaki.
baru diri dye rasa disayangi... kalau tidak, mula laa pikir yang bukan2..

Membe aku yang lelaki tu cakap lagi,
JANGAN terlampau PIKIR NEGATIF.
ANGGAP je semua positif...

#Bukan bermakna dye tak kol, tak msg, dye ade perempuan lain, maybe dye BUSY ng kerja, Keluar ng family....

ape2 pon, masing2 ade pendapat tersendiri...

just use a word " I TRUST U"

"percayakan dye, jangan mainkan kepercayaan yang diberi"

**

ecehh.. Panjang la plak entry neh. hehekkk nty kite share info yang lain plak ye..
kalau korang ade pendapat yang lain, komen la ye. =D


suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


4 comments:

AISYA@AISHA said...

pendapat:kalau perempuan tu ramai kawan pun rasanya die sendri akan kurang msj or contact bf die... + perempuan selalu sgt amik serius sesuatu tu padahal lelaki lebih enjoy...dan betul TRUST is the key

~naddy~ said...

@AISYA@AISHA

yup. kepercayaan. :)

Paris Lipton said...

communication pon pntg!! hehe

~naddy~ said...

@Paris Lipton

yup. kalau dua2 senyap mmg tak settle. :)