MY PAGE


XOXO

Tuesday, January 17, 2012

salah ke berkawan bila ada kekasih

assalamualaikum !

pagi2 lagi mama dah kol, mama dapat free kol. sbb bufday aku =p
mama tnye ade g mane2 ke arini, aku cakap xdek pon. wet dah tggl sekeping je..
mama cakap " bagus laa, duit xdek baru reti tak bjalan" hehekk....
dalam aty ye ye je, mama nak duet. =D tp TAK mintak pon la.
bab2 mintak duit neh, mmg payah la utk edop aku. huuu...

jom smbung topik kite harini..

err.. PAHAM tak maksud tersirat ayat kat atas ?

SALAH KE BERKAWAN BILA ADA KEKASIH ?

what do u think ? is it wrong ??

i dun think so !

selagi kite ade batas2 pergaulan, selagi tuh kite blh berkawan... batas pergaulan antara KAWAN ng KEKASIH hati lain2 ke ? Ohh, semestinyee SAMA je pergaulan... dua-2 ade BATASAN nyee...
beza die cume PERASAAN je laa..



SAYANG sikit ng SAYANG lebih.. hehe..

KEKASIH kalau kite treat die macam kawan, lagi best... JUST be ourselves.. not someone else..

*kekadang ade je beranggapan, " U dah ade BF, i tak nak kacau U da..." (kawan)

kalau KAWAN, xdek pon istilah, kacau atau mengganggu....dah taw kita KAWAN, buat cara kite beKAWAN, dun be hipokrit... just be YOURSELF.... its oke..

kalau KAWAN tu ade perasaan LAIN kat kita, mungkin dye yang akan stop contact kita..

dats why la kot, kalau PASANGAN kekasih tu TAK BAGITAHU status die sebenar kat orang lain...die takut akan kehilangan KAWAN.....
ye laa, TAK KAN 24hours nak bekepit ng KEKASIH je. mesti ade masa untuk KAWAN jugak.....
Dia hanya akan bagitahu pade orang yang RAPAT dgn dia je....orang lain TAK TAHU...
ataupon, die akan bagitahu pade orang yang PAHAM die...

KEKASIH jeles dgn KAWAN.... itu perkara biase, dan tak perlu diperbesarkan HAL yang remeh...
Just THINK POSITIVE !


last isu aku de cakap pasal, ADA APA DENGAN LELAKI =D


suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

No comments: