MY PAGE


XOXO

Thursday, January 12, 2012

holiday after final exam | GREAT!

assalamualaikum ! Hyep2 !


tuka kembali belog kepada yg asal... tak best plak pakai blogskin. huu..
jom-2, nak cerita pasal HOLIDAY .. Holiday kat PD... setelah semua final paper TAMAT..
Syiokknyee...
Mama pon bagi permission. =)

lets start,

*entry agak panjang, menghayatilah dgn penuh SABAR,,* =D


11012012 - RABU.

pagi-2 lagi aku, Syidah, ng Akmal pegi pasar beli AYAM.. malam nak wat BBQ...
then beli bahan2 utk perap ayam...errr... susahnye la nak masuk pasar bile dah lame TAK JEJAK kaki kat situ. huhu
g uma akk syidah, basuh ayam. BASUH AYAM ??? HAHAHA terasa beban sungguh...
HANCUR dibuatnye ayam2 tu.. hehehe... 3 eko ayam, memakan mase setengah JAM. tak lame kan ? HUHU

katenye nak gerak awal dalam kul 10, alih2, gerak g PD kul 12 lebeh nak dekat kul 1.. haih. SABO je la, dah la ngtuk bangun pagi..huu

FIRST destination, TELUK KEMANG..
wahh, OMBAK rindu kuat tuh... men-takut-kan je. grrr.




* asal singgah je kat mane2, mesti nak maen fresbie dak2 neh. heee
auwkk auwkk auuuwwk.. HAHA (de cam hanjing tak ? ) =p



lepas tuh, ulang alik ke PD ke TELUK KEMANG ke PD semula, gara2 nak cari TAPAK kemah yg sesuai...
LAST2, bkhemah kat PD, yg pantai LUAS tu...depan petronas.
dlm kul6 camtuh kot baru dapat tempat yg sesuai.. so, DAPAT la mandi SEJAM...sbb HUJAN.. lol....LEBAT plak tu...SEJUK giler laa...gigil rasenye...
actually aku takut dok tepi2 laut neh, takut OMBAK beso...huu
aku beli LAYANG-2 ! tapi xblh main sbb ujan.. isk iskk ! =(

tempat persalinan baju tutop la plak. alang2 g masjid. masjid tentera kat PD tu... perghh. Dah la semua tu LELAKI... dorang tga dga ceramah lak, wat dek je la aku ng kak zaty. hee

dalam pukol 9 camtu baru start membakar, sbb hujan baru benti.
aku dok relax je, men UNO ng membe2 yg len, hehekk...
lepak tepi PANTAI malam2, SANGAT best anginnyeee.. !
TAPI sngt menakutkan jugak, AIR LAUT SURUT.. SANGAT !
ade orang berjalan, jauh je. aku kat sini dah pikir bukan2, TAWAKAL je laa...

masa tunggu membe aku yg len g mandi, aku ng membe 4 orang, sambung keje dorang membakar, sambil membakar, sambil men bola ng Fresbie. eheh
suke2 !
lepas semua ade, berkumpul n makan ramai2 sampai perut KENYANG !

bermula laaa aktiviti...." SPINNING BOTTLE "

penah maen ?? best owww. TAPI sangat menakutkan ! hehe.. dorang tanye semua SOAL HATI n PERASAAN.. Haha. sangat nak korek RAHSIA masing2..

TAPI seriously, dgn wat macam tu, kite dapat taw, LELAKI tu macam mane, PEREMPUAN lak macam mane. BAGAI-2 input blh dapat. kekadang JAWAPAN dr HATI dorang tu, wat aku sebak, JUST cover ! huuu...
maen mende tuh hampir kul5 pagi. hihik. then x tahan ngtuk, masuk khemah TIDO !
SEJUK !

Syidah ng 2 3 orang dak laki tak tidor, jage barang2. takut gak kan, sbb kitorang je yang bkhemah kat situ. =D
ade lak segerombolan MAKHLUK wat biseng n lepak dekat ng khemah kitorang. NYANYI kuat-2. taw laa tu TEMPAT diorang, tapi HORMAT laa orang luar. tak de sivik minded langsung !



12012012 - Khamis


dalam pukol 7 terjage, SIYES, sejuk !!! nak solat pon, menggigil n nak rase tumbang je. hehe
nikmati PAGI-2 di tepi pantai, SUNRISE xdapat tgk pon, bukannye ngadap timur, huhu



siap-2 kemas uma, dorang neh agak tak betol pagi2, 
de ke patut nyanyi lagu harimau malaya sambil layang2 kan kemah tu. hehekkk

next, g bekpes and terus gerak g TELUK KEMANG ..
mandi pagi uols. hehe.. laut kat situ oke siket..
nak naik BANANA BOAT
tapi aku sangat tak confident dgn jaket keselamatan tuh... aku neh dah la kecik, tak de SKILL nak terapung, lemas nty ade laa..
so, aku LANTIK bonzer2 utk jage aku kalau terjatuh nty. HAHA...membe2 aku gak laa, xkan omputih kot. =p
so, dorang pon VOLUNTEER, risau kat aku tuh. haha mekaseh la uolss..

BEST gilerrr naik banana boat, siot jauh ketengah dye bawak kitorang.. yg membe2 aku, melompat2 atas tu. GILA, TAKUT aku jupg tbalik tengah2, ! heeee, sabo je laaa....
sampai kat tepi siket, dye pon bg arahan, nak jatuhkan. before tuh membe aku de pesan, lau dye nak jatuhkan, tarik nafas, then tahan..aku pon buat la camtu.. perghh... terjatuh, naseb tak lemas.. HAAHA..telan air masin plak tuh, DARAH tinggi aku nanty. hahak !
mekaseh la WAN sbb jd bapak aku ketika tuh, hehe...

gambar2 xdek ag, ade kat membe aku... SYIDAH untung laa, naek boat ng abang tu and snap gambar kami.=D
pastuh, mandi laut PUAS2. sampai bertuka KALER. hihikk...

de nak buat suprise kat NASIR, bufday dye la katekan, so, kitorang wat2 la tanam dye, dye pon tak kisah, lepas je kena TANAM, sapu tepung kat muke n rambut2 dye habis. hehe. kesian !

AKU pon kena jugak !!! kejam betul mereka, mentang2 la kan BUFDAY aku semakin hampir. huu naseb la kat laut, blh bersihkan. huhu

then men layang2 yang aku beli tuh, tinggi ouuhh.. angin kuat, best !

dalam kul 12 , siap2 nak balik, OKE FINE ! mmg dah GELAP siket. SIKIT je oke. =D

sampai uma kul 5lebeyh... ngtukk, tapi aku tak tidur smpai skrg, huhu..

APA-2 pon, neh la FIRST TIME aku join membe2 stay up malam, n ade aktiviti ng diorang. TERBAIK laa ! SERONOK sangat !! SEMOGA result exam kita GEMPAK bersame. Aminn ~~~

tengs sbb SABAR bace entry neh.
nty aku post picca2 plk. =D




WE OLSSs !
*nadia, syidah, kak zaty, nanie
*kani, akmal, apeh, haziq, wan, nasir



suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

2 comments:

de'X said...

ha..da dpt gmba kn? pe lg post la..huuhu

~naddy~ said...

@de'X

yeesws ! jupg hapdet. hehe