MY PAGE


XOXO

Wednesday, June 15, 2011

7 hari menjadi Single

Assalamualaikum. hari ni aku nak share ng korang 1 lagi tips. tp mungkin tips neh agak JAHAT ckt. haha..
pape pon, ini bout our life. kne pk betol2 b4 ekot tips neh k !


Cinta adalah Keputusan, so kenalah buat pilihan yang terbaek k !
lebih2 lagi kalau hubungan korang jadi semakin bosan , mcm dah tak ade 'chemistry' lg..
mcm mane nak teruskan kalau ade jurang dlm ubungan kan... lebih baek bpisah je, n kembali pikirkan masa depan korang yg mungkin selama neh tak diperhatikan...




so, cume korang plan dlm mase 7 hari je ! woww ! kejap je kan. =)


HARI PERTAMA = Abaikan si dia


kalau dulu korang asek bekepit je 24 hrs ng si dia, ape kate skrg korang biarkan je si dia tuh... korang tggu je msg dr si dia. jgn korang send msg dlu.. kalau dia anta msg, korang tggu la lame siket baru reply. kalau dye kol, 5 kali kol, baru korang jawab taw ! Auuw ! kejam kan. =)


HARI KEDUA= Rosakkan Acaranya


korang mesti taw kan aktiviti setiap hari RABU *contoh dia bermain futsal dgn kengkwn dia... ape lagi, rosakkan la plan dia !! cube korang ajak dia teman korang g beli barang atau jln2. mungkin ye atau tak dia akan teman korang. kalau dia menolak pon, korang memang dah berjaya buat dia stress !!


HARI KETIGA = Batalkan janji.

selama ni mungkin si dia lambat menjemput korang kalau nak g dating, ape kata korang plak yang berjanji tapi cancel last menet ! Haaa ! amek kau ! haha


HARI KEEMPAT = Ganggu si Dia

jika dia tak marah korang tak ngkat kol o tak reply msg, ape lagi, skrg korang cube serang dye ng kol n msg byk2 kali.. tak kira msa.. tym tido, makan, dia ng kawan2, dye tga tgk tv. HAHA terbaekk kan.mesti dia rimas. =p




HARI KELIMA = Tunjuk 'Si Buruk'

kini masanye korang tunjuk the other side of u. selama neh dia suka korang kua kai make up o smart2 je kan..sekarang ape lagi. kua ng dia, tak payah make up, tak payah chantek2 ! mesti dia protes. maknanya korang dah berjaya. huhu


HARI KEENAM = Topic Of The Week ' Ex - BF, Ex - GF '


tak ade seorang lelaki o perempuan yang suka bila couple dia citew pasal ex ! Try la korang bukak citew pasal ex korang kat si Dia ! dan banding2kan dorang. Peerrgghh ! Komfem Angin 1 badan ! haha


HARI KETUJUH = Alasan Ekstrem

cari alasan yg buat dia putus ubungan ng korang. paling senang, cakap je korang ade couple baru. hoho..kalau 1 hari dia taw korang bohong, tu lain citew. Janji korang berjaya putuskan ubungan... yeahh !!


DAH PUTUS ?? Tggu ape lagi ? Raikan laaa !


 nikmati mandi buih yang menyenangkan.
 masuk tidur lebih awal supaya bgn esok, korang akan segar dan bertenaga.
 lakukan sesuatu yang yg tak menggunakan tenaga yang bykspt melukis atau layari internet.
 siapkan omwek jumaat malam, supaya hujung minggu blh chill out
 lakukan sesuatu yang diminati, men bowling, wall climbing.
 baring di padang sambil mendgr muzik kegemaran dan menikmati keindahan awan.
 Dress up dgn pilihan warna tenang. Hijau, Biru, Ungu
 Berenang. Being in the wateris such great way to relax.
 menonton movie atau DVD all days !
 Stay in ur pyjamas all day.

DONE ! ade Berani ? HAHA... all da best yaww !


adaptasi dr majalah yezz !


E N D .

11 comments:

syida syidah said...

gilerr ! ta sanggup derr .. haha

KertasWarnaMerah said...

7 hari bercouple x de ke..sy nih dah bertahun single..hehehe

”cepat datang ke blog saya pulak!!!”

~naddy~ said...

@syida syidah haha. jge nipa lelok. :p

~naddy~ said...

@KertasWarnaMerahalamakkk. tak de la. sy pon single. haha

man yusoef said...

aggressive sungguh cara ini..haha

~naddy~ said...

@man yusoef taw xpe. org aty kering je buleh buat. ;p

Mr Danel said...

jgan smpai 7hari jadi single dan tmabh satu hari jadi hilang len!

lelaki ada bnyk idea jhat!
bhye!
hati2 yer!

kpd wanita yg suke buat bgini..jgn smpai anda hilang sesuatu yg berharga..
bergantung kepada jenis lelaki yg anda dpat lah!
ahahah

~naddy~ said...

@Mr Danel orait danel. nad phm ~ =)

Enna Banana said...

saya boleh buat ini! :)

~naddy~ said...

@Enna Banana haty kering ! hahha

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

kuatnye cobaan....

psst: dtg tepek banner free kat blog ni...heheh