MY PAGE


XOXO

Tuesday, February 21, 2012

gambar vs cerita | penang maii

Assalamualaikum..selamat tengahari semua...

sihat ? Hope sihat2 yee.. aku tak bape sihat.. adehhh.. sket pompuan cmneh la.. huuu
pluss-2 stress nak countdown 22/2/2012..

ada ape ng 22hb neh ? esok ? tepat 12malam neh??

RESULT EXAM nak keluar wehh ! WISH me GOOD LUCK ye ! i WISH uolss GOOD luck tooo...

************

tetibe aku teringat satu peristiwa neh....(cuti raya cina)
kazen aku yang kecik tu, ng family dye dtg dr penang. so, diorang neh pure penang mai laa... =D
loghat sane mmg 1st class. aku neh TAK BERAPA fasih sgt cakap blah sane....mama aku sorang je kat uma neh still memertabatkan loghat sane, kehkehh !
maklum laa, aku orang key ell ! HAHA. key ell la sangat... =p (sila jgn percaya)

alkisahnyee, masa datang uma aku... aku tenga tgk tv, dye ng abang dye tenga men PS kat bilek abang aku..

tetibe si aidil neh keluar dr bilek, then cakap ng aku..

" gambaq apa tu " , aidil.

" gambaq ? gambaq apa ? " aku dgn kekonfiusan...

"tu laa, gambaq apa ? " aidil tanya lagi...

" gambaq... ? " aku pikir lagi, adehh lambat pick up toi laa... " woooohhhhh, citew ape ... " dah dapat teka..

" ye laa.." aidil...


** baru aku terpikir, lau orang penang, GAMBAQ tu maksudnya, CERITA *** kehkehh !

kalau boipren / gepren, orang penang salu dok sebut, MARKA..
tapi kazen aku neh, konon nak cakap orang sini, ade ke patut dye sebut,

kalau AWEK katenye utk pompuan, so, kalau lelaki ?? dye sebut PAKWEK.. hadoyaii.. pelik sungguh bunyii...


family NANA ( auntie aku )





suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


6 comments:

Nizam Ijam said...

alolololoooo.. comel tuan blog..hu2

mr.panda said...

hahahha..ang duk tgk gambaq pon xdak tau apa mksud ka??haha

Liza Razak said...

good luck in your exam ya :)

~naddy~ said...

@Nizam Ijam

hehe... =D

~naddy~ said...

@mr.panda

pelikkk la. :p

~naddy~ said...

@Liza Razak

tq dear !