MY PAGE


XOXO

Saturday, November 19, 2011

Kesabaran Melambangkan Keimanan

assalamualaikum ! dah tengah2 malam pon nak menghapdet belog. mari2, bace n komen sini. hehe

same goes to " SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN "

story begin when im was at KPTM KL... my ex college... huhu (bajet nak ber-speaking)

masuk2 je PAGAR kolej, jaga tuh tegur, nak g mane? HEP..
student sini ? nope ! EX STUDENT.
come here and write ur name as visitor. OKE FINE ! aku bukan lagi pelajar KPTM KL, dye suh tinggalkan I/C tp aku tinggalkan ID kad KPTM yg lame. huhu...

masuk je dalam.. wahh. dah ade ---->


wahh. dah ade kedai weh dlm KPTM neh.... seyhh. giler JAKUN.

before g jabatan kewangan nak check ade utang ato tak, ne print surat pengesanan pelajar.. so g makmal komputer... ciss.. lembab betol line tenetnyee. tak macam UiTM.. heeee
biler print, halamakk. kemek la plak ketasnyee. wat dono je laa..


ini dia, jabatan kewangan... oOoyehh ! tak de HUTANG <33


BUKTI tak de hutang.. cehh..


kami bukan PELAJAR, kami PELAWAT... sedehh. huuu

*

masa amek sijil DIPLOMA kat as'ad tuh, check name, OooEeemGggg
TYPING ERROR... BINTI jd BIN... argh !
suruh dye tuka, then dye kate boleh.... 
TAPI lepas lunch.. oke... after lunch kul 2...
SALAH dye ar type x betol... pastu cakap aku yg key in tak betol !

then g mam nasik ayam berempah.. perghh LICIN ! sedapp...



pas makan g lepak SURAU.. hujan la plakk.... sedapnyee tido kat surau. SEJUK...
orang tak ramai kat surau, sempat lagi bangun, g amek telekung, wat SELIMUT.. hahah (tak kejam kan?)

dalam 2.30 cmtuh, tebangun.... then solat dulu..
dengan harapan, g opis,orang tuh siapkan CORRECTION tu..
masa dah abes lunch hour, makcik tuh tak ade kat opis lagii.. haihh. tadi kate pas lunch. neh tak muncul2 lagii...
SABAR lagii... JAM dah kul 3 lebeyh.....mn la plak dye neh.... lamenyee LUNCH dye....
TAHAP KESABARAN dah turun....
Last2 mintak no tepon dye. dye kate ondaway lek opis...
biler dah sampai, muke tak berSALAH.. haihh. SABO je laa....

wat mende tuh tak sampai 2 jam ponnn..... tu la pekerja opis, mengularrr je keje.. org lunch 2 jam, dye 3 jam !

IMAN AKU KURANG SEBAB KURANG BERSABAR... =(

kalau korang, sabar tak ? dari pagi sampai petang tak settle2, membe aku dtg petang, tak smpai sejam dah settle... -_-

tah biler lagi nak g kolej tuu. =D






suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^




No comments: