MY PAGE


XOXO

Tuesday, September 20, 2011

kisah semalam | busy

hyep ols ! assalamualaikum ! rasa malas plak nak menaip tengah2 malam skrg neh. hihi padahal banyak je idea neh....
jom story2 pasal aktiviti aku semalam...... busy plus penat....

*

kitorang g kls kul 10.30.... ade kelas MGT...management... kat DEWAN KULIAH...
siyes JAKUN.. apsal ?? ye laa. dulu aku franchise UiTM je kt KPTM kl tuh. mane ade dewan2 kuliah neh. sume class room jewp..


lecturer kitorang PROF oke. pompuan.... naseb baik la cool....
TAK BOSAN.. dye banyak bercerita.. tetibe teringat MADAM ANWARY.. =')
duduk btingkat2 rasa macam kat muvie plak..tetibe plak boleh cakap kat syidah, dah lame tak tengok muvie. hehehe
first tym masuk kls, sbb baru SETTLE register SUBJECT.... kitorang SEM 2, tp amek subjek SEM3, sem depan baru amek subjek SEM2.. special KAN ??? =p

lepas kls....
nak g makan kat menara KLCC UiTM ... then ternampak membe2 KPTM dulu...
melin ng aqwa... aqwa KEDINK. HAHA *jgn mara ye.
ramai gak dak2 KPTM dpt shah alam... masa nak g menara, naik TANGGA lagii... sementara nak sampai kat cafe semputttt dulu tak de oksigen.. =(
sampai kat cafe menara Uitm tuh, siyess PENUH ng student... kena beratur la amek makan...panjang lak beratur dye.. teserempak ng izham... dye dak akaun... dak2 akaun lain, dayah n the geng tak penah terserempak lagi....aku makan nasik ng SAYUR je. SANGAT vege kan ? hoho !

*
**
*

cerita kat surau plak....mase kat campus. nak g solat zohor..surau PENUH...
wat masa neh, surau baru jumpe kat situ je utk fakulti tu je la kot... kalau utk satu uitm memang TAK MUAT la weh.. giler sempitt...dah kene tunggu turn nak solat...

*

KELAS MANDARIN.

membe aku masuk ARAB, ade 5 student je dye kate. yang MANDARIN terLEBIH full plak...
cikgu yg ajar bahasa tuh BEST.. kelakar laa.... HAHA..
cume aku ng syidah masih dlm dilemma. nak amek MANDARIN ke ARAB ke FRANCE ????
dah plak cikgu tuh suruh beli buku.. lagi la dlm dilemma !

tapi td kan dah belajar SELF CONFIDENT ! so ?? kena confident. dengan RINGAN nye tgn neh g beli buku...


buku mandarin utk PENUTUR BUKAN JATI...

semalam belajar sebutan dye je..mula2 cam susah. then lame2, best plak. hehe macam2 bunyi ade..
learn new language best =)
*
*
after kls mandarin, aku, syidah, and kak zaty nak keluar dr penjara UiTM ... nak BELAJAR naik BAS kat shah alam plak.. huhu nasib la kat UiTM ade bas dlm utk keluar.. byk bas uitm neh.. nak bawak motor pon takut...
kitorang g alam sentral... dekat je naik bas.. hehe kat sane, syida nak usha2 printer...
then dah terpikir macam nak beli, pikir2 balik.balik naik bas, cmne nak bawak printer yg gedabak tuh. ? haha.. so, tak jadi la...
before balik, jln2 dulu. tengok kasut, tengok baju, skirt.... sedeyh ! bukan macam dulu, asal nampak je, nak beli.... skrg MARA dah tak dpt, Tggu PTPTN plak.. hurm. lambat lagi neh/. sian mama ng abah asek bagi duet je... neh pon naseb baik transport dlm uitm FREE...

before balik, beli2 makan dulu...



google.


google.

then makan eskrem sampai abes. g KFC plak..


google..


HAHA.. mencekik punye laa TAK JIMAT !!!
tapi cyes la,. aku dari dulu lagi, tak la shopping sgtt pon, bab makan memang TAK KISAH...
lau kekeringan, paham2 je laa...makan je ape yg ade. stok biskut kering pon banyak jugak. =)

*

balik pon naseb baik senang ade bas, smpai kolej.. smpai je terus makan big apple.. lapa, kua tka makan...

dah relax2. g mandi, then basuh baju SENDIRI. perlu ke CAPS LOCK kat situ? haha.. SAKIT pinggang weh basuh baju berdiri, macam kat sink. malas nak basuh baju gune mesin, sbb tak banyak pon..
then keringkan guna mesin pengering, masok rm2... siap je, Haihh ! TAK KERING pon.. baik tak payahh.. huu...

makan KFC... tak habiss.. dahh kenyang sngt.. BIG APPLE pon tinggal sebijik, wt bekpes pagi tadi, hehe..

dengan rajinnye saimen pon baru nak buat before tidooo... search2 google. wt tension je !!

witts2x ! kat sini ade WIFI... laju la jugak.. bband pon tak gune neh... hoho

*

itu la, macam2 berlaku biler kehidupan BARU bermula...
sorry la kawan, entry sgt panjang berjelerrr.....

malam neh ade LADIES NITE ! nanty aku update lagi. =)

suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^



2 comments:

syiera rahim said...

buku mandarin kite same laaa ! HAHAHA *buat pelik lak. hehe :)

*ni haw ma ?

~naddy~ said...

@syiera rahim

wo hen hoa. :p