MY PAGE


XOXO

Friday, July 8, 2011

alat solek di kala KECEMASAN / PERCUTIAN

hey Korang ! tak tdo lagi ?? meh2.. nad nak kongsi2 info ng korang...
utk pompuan. laki nak bace pon xpe. heheh info utk GF / WIFE kan ? pe slh nyee. ngee ~
korang suke make up tak ?? sikit2 ? oke la kalau suke, kalau tak suke pon xpe.. natural beauty kan. =)

kalau korang pegi becuti ke, takkan korang nak bawah barang make up banyak2 kan.. sampai sarat beg, dah la penoh ng baju, takkan nak sumbat barang make up sume lak..
oke, nih ade TIPS... barang make up korang tak payah susah2 la nak bawak banyak2 taw..
ade DUA jee yg barang make up yg penting..
oke..

 MASKARA.

dengan maskara, akn buatkan muke korang nampak berbeza walaupon korang tak pakai eyeshadow atau eyeliner..
maskara jugak boleh buat korang rasa lebih yakin. dan elakkan mata korang nampak kusam..
nak nampak lebeh segar, salu nad pakai mascara tebal2. nampak cam bulu mata palsu plak. hehe


SEE ! mata nampak segar kan..?
oke ! ini TIPU...
sebab gambar neh terlebeh make up. HAHA
palsu semata2.. =)

 LIPSTICK

its up to you whether nak bwk lipas lipsice ke, lipsgloss kee... ikot keselesaan... kalau boleh warna yg natural. bibir kan sensitif, nnty kering plak kan.. oke. kalau korang bawak lipstick yg pinky2 kan, warna tuh boleh korang jadikan pemerah pipi ataupon eyeshadow... korang letak sikit kat pipi n kelopak mate, then 'dab' secara perlahan...Tapi INGAT ! lipstick tak seswai dijadikan pembayang mata ataupon pipi merah pada kulit yg jenis berminyak...

oke ! itu je TIPs yg nad nak kongsi ng korang semua ! lagipon dua bende neh TAK BERAT pon. blh sumbat dlm handbag.
Hope Korang enjoy dgn cuti2 korang k. =)


suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


E N D

No comments: