MY PAGE


XOXO

Thursday, July 28, 2011

Tutorial : Scroll Box for Bloglist

hyep korang ! sementara mata tak mengantuk lagi, sbb dah tertidur tadi. nak jadi cikgu lagi la. hehe cikgu belog. grr..

oke, harini nak ajar buat SCROLL BOX FOR BLOGLIST



oke nad dah tuka My Blog List pada AWESOME.

1. Dashboard > Design > Edit HTML > tick expand widget

2. tekan CTRL+F, carik kod My Blog List, tapi nad dah tuka so nad carik AWESOME. ikot korang pnye k..

My Blog List
3. kat bawah kod yang di cari akan jumpe kod neh

<div class='widget-content'>


klik gambar utk kegemokan :)


4. gantikan kod tadi dgn kod ini

<div class='widget-content' style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

5. try PREVIEW, kalau tak de error, then SAVE.

GOOD LUCK



suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

2 comments:

Liyana said...

tq sis, dh jadi pun, hr tu penah buat pastu hilang lak deh bile tukar2 template. :)

~naddy~ said...

@Liyana

welcome ! :)