MY PAGE


XOXO

Friday, July 29, 2011

nak jadi auditor berjaya

assalamualaikum semua ! sihat ??
macam dah lame tak update belog. memang pon. seharian celcom bband menyekat line..
sebab tak bayar. hehe.
mama kata nak bayar minggu depan ?? ouh TIDAKKKkk. sgt lambat tu..

so tadi tnya membe ade tak tempat nak bayar bil kat sini, ehh, kawasan sendiri tak taw ke ?
ye laa, sy bukan abang kawasan.. kakak kawasan jee. huhu


membe aku cakap ade kedai, kat pekan sini gak.. *almaklumla, 1st tym pakai celcom bband. line oke.

aku pon pergi laa kat kedai tuh...
dye mintak no akaun, "kalau ic boleh ?"
boleh tapi kena charge 5posen..
oke2 nah no akaun...*dah set siap2 dlm hp


ade bill tertunggak .. semua sekali rm79..
huh ?? apsal banyak sgt ??


first bayar rm48 -- 10june. kat sg wang..oke, payment tuh memang dah masok bill.
dye kate 1st month tak payah bayar dah..

ape yang aku taw, 1st month >> 10june sampai 10july... (so tak payah bayar)

11july till 29july (now) >> perlu baya neh je la kot, tak sampai sebulan.. mesti lagi sikit bill...

tadi pegi rm79 ? ape yang dye charge banyak sgt ?
tetibe nak mengaudit sendiri...




means, akaun tutop setiap 24hb...

1st baya RM48 > 10jun - 24 jun ( 15hari )
2nd cas RM48 > 25 jun - 24 july (1month )
3rd cas RM39 > 25july - 29july (5hari ) --tak ckop sebulan so tak smpai rm48

**kiranya rugi laa 1st baya RM48, tak cukop sebulan pon...
mungkin betol ape yang aku mengaudit + account neh kot..
tak sia2 belajar akaun. HAHA *macam betol*

nak jadi auditor berjaya la sgt kan. haha *mekaseh mama bayarkan bill bband. sok kena jelaskan kat mama neh.. =(




suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

2 comments:

dila bahar said...

hehee... patut nye cam2 la... tp pe kes yg tak cukup bulan tu?? n g kaunter nak gune no ic kene charge 50sen? wat da..

lagi 1 nad, ade tak dia kuar mcm hbs limit? suh tambah kb lg?? agak nye sia charge kat ctu kot...

3rd 5hari guna kene byr rm39? tak sampai pun setengah bulan.. huh... padan la org pilih digi..

~naddy~ said...

@dila bahar

mungkin gak la ade cas tersembunyikk. hadoih. penink pale biler pk. tgk la plak next month cmne... :)