MY PAGE


XOXO

Friday, July 22, 2011

Hari 4 : Sebelum tidur, anda buat apa.

Tidur? ye. sekarang neh sudah 3 bulan aku bercuti.. asek tidur?? mane ade, cume, tido tak menentu jee..
kekdang tidur kol 4 pg, kekadang waktu magrib pon tetido.. *seth an byk sgt kot. HAHA

terlebih tidur pon akan menyebabkan diri kita akn bertambah2 letih.. jadi, kuatkan diri anda utk tidur di waktu n masa yg betol... didik diri yee. ceeitt!

Apa Yang aku buat before tidur ?

Tabiat yang tak boleh dielakkan before TIDO..

1. Dengar Lagu / Mp3
tak kira la waktu biler aku nak tido, mesti kena sumbat earphone kat telinge..err.. earphone ke handfree. heee.. *blank dua2 pon boleh la. huhhu layan la lagu pape pon, smpaikan kekdg layan lagu jee, tidur bertambah lewat... tgk2 jam, dah dekat sejam dok dgr lagu.. ape daa... kalau sedar agak lame tak tido2 ag, aku pon stop lagu, pakse diri utk tido..

kalau dah ngtok sgt, terpasang laa lagu tuh sampai tertido...esok bgn, terbelit2 leher dgn wayar earphone tuh..kekdang, terOff terus fon sbb abes betry..alhamdulilah, masih bernyawa..... -_-*

2. Bantal Mucuk

google

sesungguhnyee, aku SAYANG bantal mucuk aku neh.start ade bantal mucuk pon sejak masok dip, mama wtkan sendiri... mane2 pegi pon, asalkan lebih dr 3 hari, mesti aku akn bawak bantal tuh.. before tido, bantal mucuk mesti ade ng aku.. bantal neh aku tak buat peluk pon, tapi aku letak kat kepala.. bantal neh kecik je, patotnye, bantal kecik dipeluk, bantal besar buat lapik kepale, tp aku tebalik.. aku lebih suke peluk bantal besar2.. hehehe

3. Selimut

google.
p/s : siyes, aku suke kain selimut jenis neh. aku ad gak. =)

bende neh lagii penting.. maybe dah terbawak2 dr kecik. mase kecik2 aku suke pegang kain napkin, addicted pade kain napkin, sampai jadi 'roti canai' mama cakap... now dah besar, tak kira cuace, panas ke, sejuk kee, tetap NAK SELIMUT !kalau tak de selimut, kena carik sampai dpt...xdek bantal pon xpe, asalkan ade selimut..kalau cuace panas sgt, selimut kaki pon jadi la...peluk selimut pon xpe...kekadang, waktu panas kalau berselimut, akan rase sejuk taw..ikot jugak jenis kain...

oke, setakat itu je la yg aku buat sebelum tido... korang plak camne ??aku tgh join SEGMEN NI ...

note : tetap nak bantal mucuk neh walaupon dah kawen.. grr 

suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^


E N D

6 comments:

syida syidah said...

sblm tdo.. borak ngn ak duluuuu .. haha :D

UYC said...

sebelum tido berak dulu ok :)

~naddy~ said...

@syida syidah

borak sampai tak tdo. haha

~naddy~ said...

@UYC

haha. nty nak tdo lapa plakk... grr

kaizen said...

bantal mucuk & pompuan mmg x dpt pisah kn ek??

~naddy~ said...

@kaizen

mesti laa.. syg taw ! haha