MY PAGE


XOXO

Thursday, July 21, 2011

medical check up

assalamualaikum blogger2 tersayang !
alhamdulilah dah settle medical check up..check up utk sambong degree...
walaupon terpaksa mengharungi banyak gak laa peringkat.. wat aku tension.. dah la tgk bulan mengambang.. hoho !

1st, g bayar... wt kat spital gov..RM20 je. kalau klinik mau 70 ,80 utk check up... jimat ckt wt kat spital. hehe

then g wt x-ray ! yeah.. pompuan je sume.. tak la segan sgt.. grr...kakak2 kat ctu, peramah. sukee.


cute tak ?? haha semestinye tuh bukan aku..

lepas x ray, kena g wt urine test ! part neh aku tak suke. bukan tak suke apenye, org2 kat lab tuh, gler sombong ! senyum pon takk.. saborr je la..

then, g part lain lakk.. g check nadi, tekanan darah... check mata ... harini aku pakai spek. tak la pakai lense, nty kena cabut2 lakk.. aku dapat rasekan yg mata aku bertambah POWER ! huhu
mase timbang berat, nurse tuh cakap, 'apsal ringan sgt ?' mane laa aku taw.. ape la. dye kate lak ' tak pe, nanty kawen, naek la berat tuh nty..' haha TINGGI ?? 147cm. TINGGI wOoo. teeettttt !


lepas dah wt sume tuh, g kaunter no balek, utk tggu giliran jmpe dokter... dapat no 78 ! dr semalam, 3x dah no 78... ade pape makne kah ?? hihi
dlm 10 org la b4 giliran aku... penat nyee tggu... akhirnye sampai turn aku...
jumpe dokter kat dalam blek.. ade nurse sorang. dokter pompuan, kecik molek jee..baik pon baik. ramah.. nurse dye pon same gak.. tnye macam2... amek course ape.. aku ckp la, dlu amek akaun, skrg amek islamic banking, nurse tuh kate, anak dye pon amek akaun, mmg tough laa..tu la aku kate, tak mampu nak bawak, baik amek kos lain.. ape2 pon aku dah taw gak pasal akaun.. =)

last sekali, anta form kat blik 8 .... then SETTLE !
dari pukol 2 sampai pukul 4.30 ptg... PENAT !
ape2 pon, lepas neh tak payah susah2 nak g spital dah. bende lain byk ag tak settle.. grr



suka? LIKE & COMMENT keyh ^_^

E N D

4 comments:

hira said...

bagusnyalah dah buat medical check up. saya belum lagi. minggu depan kot. insya Allah. huhu

naddy said...

@hira

hehe.. sementara ade org nak bwk, nty ayh dah kje, xdek spe nak bwk g spital.

syiera rahim said...

cepatnye yunk. huwaaa :(
bagus nye. aku ta nk buat bole?
aku sihat je :). haha, tolong gtaw uitm camtuh bole? hehe, btw, ko bwak borang uitm tuh sekali x?

~naddy~ said...

@syiera rahim

kalau mcm tuh, just ckp je, aku pon rase mcm HEAVEN je. haha
yup, bwk la borang2 yg nak soh docter isi. :)